Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Гъста гъбена супа с прясно мляко

Гъста гъбена супа с прясно мляко

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2813k7112k3
Гъста гъбена супа с прясно мляко
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 3
24/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Нищо не сгрява душата така, както купичка топла супа..."

Необходими Продукти

  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 малка глава
  • гъби - 500 г от 2 - 3 вида (манатарки, печурки, пачи крак или др.)
  • мащерка - 2 стръка прясна
  • прясно мляко - 1/2 л.
  • масло - 50 г
  • брашно - 2 - 3 равни с.л. (препечено)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно чесъна и лука и ги запържваме в масло.

Почистените и нарязани на кубчета гъби добавяме към лука и чесъна и също запържваме до златисто.

Добавяме брашното и разбъркваме докато се поеме от мазнината и се запържи.

При необходимост добавяме още мазнина. Разреждаме с млякото при енергично разбъркване.

Подправяме със сол, черен пипер и прясната мащерка. Оставяме да къкри около 15 минути.

За достигане на необходимата гъстота може да се наложи разреждане с вода/бульон/прясно мляко.

Супата може и да се пасира. Гарнираме по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: