Тулумбички Тиквени дръжки

25/07/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2896273
"Това 100% са най-вкусните тулумбички "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции40
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 662
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • вода - 500 мл
  • масло - 50 г
  • захар - 5 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 300 г
  • яйца - 5 бр.
  • за сиропа
  • вода - 500 мл
  • захар - 400 г
  • ванилия - 2 прахчета
  • лимони - 1 бр.
  • олио - 250 мл за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се прави сиропът и докато се охлажда, можем да направим тестото за тулумбичките.

Сиропът се сварява, като водата се завира заедно със захарта. Вари се 5 минути, като се разбърква два-три пъти и се изключва. Прибавя се ванилията и се изстисква сокът на половин лимон.

В тенджера на огъня се загрява водата за тестото заедно със захарта. Прибавя се щипка сол и маслото и се бърка, докато се разтопят. Щом водата кипне, брашното, предварително пресято, се сипва наведнъж и се бърка, докато се получи гъсто тесто.

Като се отлепи от стената на съда, се оттегля от огъня и се оставя да се поохлади. Яйцата се добавят към тестото едно по едно, като постоянно се разбърква след всяко до уеднаквяване на сместа.

Загрява се в дълбока касерола обилно количество олио, около два пръста.

Сместа се слага в пош с широк назъбен накрайник и тулумбичките се шприцоват директно в горещото олио. По-лесно и по-добре ще ви е, ако в този момент си имате помощник. По-удобно е третата ръка да отрязва с нож всяка тиквена дръжка, когато вие натискате с шприца. Дължината е както дойде - около 6-7 см.

Тулумбичките се изпържват по 5-6 бр. до златисто и се изваждат с решетъчна лъжица. Още горещи веднага се пускат в тенджерката със сиропа за около една минута. През това време се пускат в олиото следващите 5-6 броя да се пържат.

Сиропираните тулумбички се изваждат с решетъчна лъжица и се подреждат в чиния. Накрая тиквените дръжки се поливат с останалия сироп.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар