Кейк с боровинки и круша

25/07/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2896273
"Невероятната Данела отново ни пренася в страната на вкусотиите с този страхотен кекс "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо458
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото трябва да е меко, на стайна температура. Разбива се с миксер заедно с пудрата захар. Едно след друго се добавят двете яйца.

Брашното се пресява с бакпулвера и се сипва към сместа. Настъргва се кората на половин лимон, добавя се и ванилията.

Включва се фурната да загрее на 180 градуса.

Сместа се сипва във формата за торта с диаметър 26 см, предварително намаслена с меко масло и поръсена с малко брашно. Боровинките се измиват и се подсушават между два листа кухненска хартия.

Изсипват се върху кейковата смес, като се притискат леко, а на няколко места се разпределят тънки резенчета круша. Върху плодовете се поръсва с три лъжици кристална захар.

Пече се за около 30 минути или с проба до суха клечка. По желание се поръсва леко с пудра захар. Нарязва се на парчета.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар