Пълнен лук с кайма, увит в бекон

25/07/2017
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо351
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • лук - 4 големи глави
  • кайма - 400 г
  • галета - 3 - 4 ч.л.
  • соев сос - на вкус
  • чили сос - на вкус
  • кафява захар - 1 с. л.
  • бекон
  • барбекю сос
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука и отделяме най-големите люспи. Това, което сме отделили, оставяме на една страна, а останалото нарязваме на ситно. Добавяме го към каймата.

Слагаме и останалите подправки - сол, пипер, галета, соев сос, чили сос, кафява захар. Прибавяме барбекю соса и разбъркваме

След като каймата е омесена, я оставяме да престои с подправките. След това оформяме топки от нея, според големината на люспите лук, и ги увиваме с него. Всяка една готова топка обвиваме в тънки резенчета бекон.

Запалваме барбекюто и през това време намазваме топките със сос барбекю. Изпичаме ги от всички страни.

Поднасяме с гарнитура по желание.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар