Палачинки Париж

03/07/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Елате при нас, ще ви покажем какви палачинки сервират в Монмартр "
Готвене15 мин.
Общо15 мин.
Порции6-8 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо26 364
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със солта. Добавете в него яйцето, което предварително сте разбъркали с вилица.

Доливайте постепенно студеното мляко, докато се получи течна каша. По желание може да приготвите палачинките и с вода. Оставете сместа да престои 1-2 часа в хладилник.

Разтопете след това маслото в подходящ тиган, оставете го да се охлади и го разбъркайте към сместа за палачинките.

Върнете тигана на котлона и сипвайте по черпак от сместа. Изпържете стандартно тънки палачинки от двете страни.

Готовите палачинки може да поръсите с пудра захар. Поднасят се веднага със сладко по избор.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 15
4 7
3 3
2 2
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

*
*
11.06.2013 10:42
зависи дали ги правиш в малък или голям тиган
4
0
АЗ
АЗ
16.09.2012 17:52
САМО 5 ?????
1
0
Диляна Берова
Диляна Берова
26.08.2012 15:39
на мен ми излязоха 5
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв