Миди на плоча

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Миди на плоча
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
25/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
2 мин.
Общо
17 мин.
Порции
2
"Даваме ви точната рецепта за миди на плоча - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • миди - 1 кг
  • зехтин - 60 мл
  • магданоз - по желание, за поръсване
  • черен пипер - 2 щипки
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре мидите от всички водорасли и образувания по черупката. Изчеткайте с твърда четка или кухненско телче.

Загрейте плочата на средна до висока температура (може да ползвате и широк тиган), намазнете повърхността с част от зехтина, а остатъка запазете за поръсване при сервирането.

Когато започне леко да пуши разположете мидите на разстояние една от друга, за да имат място да се отворят добре. Ако не се събират всичките в тигана или на плочата, пригответе ги на два пъти.

Нужно им е кратко време, за да се отворят, към 2 минутки. След като това се случи веднага ги прехвърлете в подходяща за сервиране чиния. Поръсете със заделения зехтин и черен пипер. По желание сложете и наситнен магданоз.

Поднесете топли, гарнирани с парченца лимон.

Лесна рецепта, сполучлива и вкусна. Най-важно, за да получите едно истински ароматно морско предястие е да се сдобиете с качествен, пресен продукт, в случая миди.

Те сами по себе си носят аромата на море и свежест, затова не се нуждаят от много подправки и нещо за подсилване на вкуса, защото то само би убило автентичния аромат на море.

Добър апетит! Мидите на плоча са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
512
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
Исках да гласувам с 5, а не с 4 звездички! Неволна грешка! Рецептата е много добре описана, а снимките са невероятни. Моите адмирации!
Поздрави :)
25.07.2017 11:16
1
1
Покажи всички подкоментари