Царско барбекю

25/07/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф749447345
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 167
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг
  • тиквички - 1 бр.
  • чушки - 3 бр.
  • лук - 4 глави големи
  • олио - 100 мл
  • универсална подправка - 1 ч.л. готова подправка за барбекю
  • черен пипер - 0. 5 ч.л.
  • кориандър - 0. 5 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета, измийте и подсушете върху кухненска хартия.

В купа поставете месото, налейте олиото и добавете подправките. Настържете на ренде 1 глава лук, а останалите нарежете на половинки, а после на филийки, добавете ги към месото и посолете на вкус.

Разбъркайте добре сместа като втривате месото с маринатата, завийте купата със стреч фолио и поставете в хладилник за 40 минути.

През това време обелете и нарежете тиквичката на филийки, а после филийките на 4 парчета. Почистете пиперките от семената и нарежете на квадратни парчета, посолете на вкус нарязания зеленчук.

След определеното време започнете да нанизвате на дървени шишове месо, лук и зеленчуци, като започнете и свършите с месо.

Загрейте скарата и изпечете оформените шишчета до приятен загар.

Чудесна марината, с която месото става сочно и нежно и се пече 2 пъти по-бързо от нормалното.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар