Конфитюр от кайсии и праскови

03/07/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф5088145
"Пригответе конфитюр от два от най-сочните и уханни дарове на лятото!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6-7 бурканчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 104
  • Преглеждания за месеца240
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете кайсиите и прасковите и ги почистете от костилките, като ги разполовите или разрежете на четвъртинки.

Сложете в съд на котлона малко вода, колкото да не залепнат плодовете, добавете канелата и карамфила и сварете плодовете.

След това отделете канелата и карамфила и пюрирайте плодовете. Добавете захарта и върнете на котлона.

Сварете конфитюра при непрекъснато бъркане, като отново добавите канелата и карамфила по желание. Бъркайте, докато сладкото не започне да образува пътека. При желание добавете лимонтузуто накрая, но не е задължително.

Готовият конфитюр от кайсии и праскови разсипете в сухи затоплени бурканчета и ги затворете добре. Обърнете ги с капачките надолу и ги изчакайте да изстинат напълно.

Съхранявайте конфитюра на хладно и тъмно място.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар