Боровинков кекс

25/07/2017
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаПомощник Готвач158668591
"Резнете си парченце и не мислете за килограмите, защото животът е твърде кратък да се тревожим за дреболии "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 584
  • Преглеждания за месеца173
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват с миксер добре.

Прибавя се киселото мляко, олиото, ванилията, настърганата лимонова кора и сока от половината лимон. Когато сместа се хомогенизира прибавяме брашното и бакпулвера. Бърка се внимателно с дървена шпатула.

Към пресните боровинки се прибавя другата половина от лимоновия сок и царевичното нишесте. Разбъркваме внимателно, колкото да полепне нишестето по тях.

В тортена форма с подвижно дъно, предварително намазана с олио и поръсена с брашно, се изсипва половината кексова смес. Върху нея се поръсват половината боровинки и останалата смес. Заравняваме и поръсваме с останалите боровинки.

Печем в предварително загрята на 190 -200 градуса фурна около 30 - 35 минути. Тествайте с дървено шишче за готовност.

С посоченото количество захар кексът не се получава много сладък, ако желаете увеличете по ваш вкус.

След като изстине, отстранете ринга на формата, поръсете с пудра захар, нарежете на парчета и сервирайте.подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар