Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Миди с дългозърнест ориз

Миди с дългозърнест ориз

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289472988511
Миди с дългозърнест ориз
Снимка: Десислава Дончева
1 / 2
26/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • миди - 1 кг
  • чесън - 3 скилидки
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • целина - 1 стрък
  • зелен лук - 2 стръка
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер - 0.5 ч.л.
  • сол
  • дългозърнест ориз - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите ги почистваме от мустачките и с помощта на телена четка ги измиваме добре под течаща вода. Ако има отворени и счупени ги изхвърляме.

В дълбока тенджера смесваме чесъна, виното, целината, нарязана на дребно, зеления лук, също нарязан на дребно, олиото, черен пипер и сол.

Прибавяме към тях мидите и ги готвим на слаб огън около 5-6 минути, като от време на време ги разбъркваме. Готови са мидите, след като се отворят.

След като сме приготвили мидите пристъпваме към готвене на ориза.

Изчистваме и измиваме 1 ч.ч. дългозърнест ориз. В подходяща тенджера слагаме бульона от мидите/при мен излезе 2 ч.чаши/и още 4 ч.ч. гореща вода, така че да стане в съотношение 1:6.

Включваме котлона на най-ниска степен и варим до готовност. След което в гевгир измиваме под течаща вода ориза.

Аранжираме чиниите, като в средата слагаме ориза и около него мидите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: