Кисели краставички на слънце

26/07/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaИноватор566598002
"Краставичките не са, но поне засега Слънцето е безплатно "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 952
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме трилитровите буркани много добре. В голям съд изсипваме краставичките и измиваме старателно.

Най-отдолу на буркана поставяме по едно листо от вишни и смокини. Самите листа запазват твърдината на краставиците.

На всеки трилитров буркан слагаме по три лъжици едра сол, бахар, черен пипер, копър . И накрая поръсваме малко от синапа.

След като сме направили това започваме да нареждаме краставичките. Готовите наредени буркани пълним с вода и запечатваме с капачка.

В продължение на 5-6 дни всяка сутрин и вечер разклащаме самия буркан, с цел разтваряне на едрата сол. Поставяме ги на пъстра сянка и когато си изменят цвета, прибираме бурканите на тъмно и хладно място.

Краставичките се запазват хрупкави за цяла зима. От тези 10 кг краставици излизат 5 трилитрови буркана.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар