Сладкиш Бабина душица

26/07/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор492344882
"Невероятно вкусен сладкиш Бабина душица Опитайте го"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 107
  • Преглеждания за месеца761
  • Преглеждания за седмицата62
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

  • яйца – 4 бр.
  • захар – 150 г
  • прясно мляко – 100 мл
  • олио – 100 мл
  • брашно – 200 г
  • бакпулвер – 1 бр.
  • ванилова захар – 1 бр.
  • сладко от ягоди – 300 г
  • заквасена сметана – 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар. Добавете към сместа млякото и олиото последователно, като разбивате.

Смесете бакпулвера с пресятото брашно, добавете ги към сместа при непрекъснато бъркане с миксер до хомогенна смес.

В намазана с олио и поръсена с брашно тава сипете сместа равномерно. Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна, печете до готовност за около 20 минути.

Разрежете сладкиша хоризонтално на два блата. Долната част поставете в подходяща чиния, намажете с по-голямата част от сладкото равномерно, а върху него размажете сметаната.

Поставете горния блат върху тях и намажете с останалото сладко. Готовия сладкиш поръсете със смлени бисквити, тук количеството е по желание (по-малко или повечко), аз поръсих щедро.

Мека и изключително вкусна Бабина душица, която се приготвя лесно и бързо!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар