понеделник, 22 декември

Домашни еклери

Публикувана от:
Видяно: 39 582 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Тестени десерти
Рецепта за Домашни еклери
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции12-15 бр.

Необходими Продукти

  • брашно - 250 гр.
  • вода - 500 гр.
  • масло - 125 гр.
  • яйца - 7 бр.
  • сол
  • ванилия

Приготвяне на Домашни еклери

От посочените по горе продукти се оформя варено тесто. От него с шприц в намазнена тавичка се правят продълговати сладки, като се пекат в умерена фурна.

Опечени и студени те се режат по дължина и се пълнят с жълт крем.

Отгоре се поръсват с пудра захар и ванилия или се заливат с карамел.

4.5 от 24 Гласа

Отзиви (12)

  • 0
    0
    Отговор
    све

    2014-03-04, Оценка 5 от 5 за Домашни еклери

    Това рецепта ли е изобщо?
  • 0
    0
    Отговор
    ДИДИ

    2014-01-24, Оценка 5 от 5 за Домашни еклери

    може би има впредвид млечно-масления крем с яица, тои има жълтеникав цвят
  • 0
    0
    Отговор
    DIDI

    2014-01-24, Оценка 5 от 5 за Домашни еклери

    каквато и е рецептата, такива са и уменията и в кухнята
  • 3
    0
    Отговор
    диди алексиева

    2013-10-05, Оценка 3 от 5 за Домашни еклери

    Защо пишеш рецепта,като всъщност нищо не казваш.Не си губи времето !
  • 1
    0
    Отговор
    Мон

    2013-10-01, Оценка 2 от 5 за Домашни еклери

    Рецептата изглежда лесна, но обясненията са си направо никакви. Аз например не знаех как се прави варено тесто... За което благодаря на Ваня, че поне обясни...
  • 0
    0
    Отговор
    гучи

    2013-07-30, Оценка 2 от 5 за Домашни еклери

    когато добавям яйцата включвам миксера :)бързо и удобно
    то без ръце останах 1ят път да бъркам.
    само не разбрах какъв е този жълт крем..???!!!
  • 0
    0
    Отговор
    Виви

    2013-07-29, Оценка 3 от 5 за Домашни еклери

    Е Хана,можело е и по-подробно обяснение да направиш,еклерите може да изглеждат лесни за приготвяне,но всички знаем,че не е така
  • 1
    0
    Отговор
    HAHAHHA

    2013-06-20, Оценка 3 от 5 за Домашни еклери

    Направо обяснението е ТРЕПАЧ...
    пълнят се с Жълт крем.... СЕРИОЗНО!? ми ако искаме да е друг цвят?
    Защо не се даде рецепта за този ЖЪЛТ КРЕМ!?
    Сериозно , никакво обяснение в тази рецепта.......
  • 1
    0
    Отговор
    Руми Мортон

    2013-04-25, Оценка 3 от 5 за Домашни еклери

    Още през 1974 г правех еклери и рецептата с пареното тесто е най добрата еклери или толумбички.
    Еклерите стават кухи когато се опекат и поемат повече крем.
  • 1
    0
    Отговор
    Ваня

    2011-11-04, Оценка 4 от 5 за Домашни еклери

    Слагаш в тенджера да заври водата, посоляваш я, пускаш маслото и след това брашното наведнъж и бъркаш упорито в една посока с дървена лъжица докато стане гладка смес. Махаш от котлона и като поистине малко добавяш яйцата едно по едно. Това е парено тесто от, което можеш да направиш и толумбички, само че те се пържат за разлика от еклерите, които се пекат.

Вкусна и оригинална рецепта за Домашни еклери. Намери ли това, което търсиш? Разгледай другите ни рецепти за Домашни еклери. Изпитани рецепти от нашенската и чуждестранна кухня. Съвети как да сготвим Домашни еклери в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с множество ястия, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.