Домашни еклери

30/05/2009
от ХанаНовак
"Пухкави домашни еклери с много крем, които свършват за нула време, след като ги приготвим"
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции12-15 бр.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо57 773
  • Преглеждания за месеца211
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана15 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно – 250 гр.
  • вода – 500 гр.
  • масло – 125 гр.
  • яйца – 7 бр.
  • сол
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От посочените по горе продукти се оформя варено тесто. От него с шприц в намазнена тавичка се правят продълговати сладки, като се пекат в умерена фурна.

Опечени и студени те се режат по дължина и се пълнят с жълт крем.

Отгоре се поръсват с пудра захар и ванилия или се заливат с карамел.
подобни рецепти тук

5 18
4 4
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (15)

Николай
Николай
06.03.2016 10:14
Нестават тези еклери станаха жълти ката яйца
5
0
иванка
иванка
26.04.2015 19:46
Boje i tova mi bilo recepta
10
0
митко
митко
02.01.2015 18:05
хич нищо не се разбира!
8
0

Виж всички коментари или напиши такъв