Яхния от Мерлуза

26/07/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваПомощник Готвач2602791576
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо230
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • мерлуза - 500 г (4 бр. котлети)
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. зелена
  • домати - 2 бр., добре узрели
  • картофи - 4 бр. средни до големи
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л. или на вкус
  • сол
  • зехтин - около 80 мл
  • рибен бульон - 500 мл концентриран, домашно приготвен
  • вода - 1 л. или толкова, колкото гъста желаете да бъде яхнията
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Накълцайте лука и чушката на много ситно и ги запържете във зехтина до готовност. Добавете обелените и настъргани домати, чесъна и дафиновия лист. Гответе две три минути и сипете брашното.

Бъркайте докато се запържи (за кратко) и налейте бульона на два-три пъти (трябва да е предварително охладен). Продължете бъркането докато получите кашичка.

2. Сложете червения пипер, черния пипер и сол на вкус и след две минути налейте водата. Щом закъкри пуснете вътре картофките, нарязани на едри парченца, и варете 15-16 минути.

3. Ако водата е поизвряла, добавете си според това с каква гъстота искате да бъде яхнийката ви. Ако сте прибавили, изчакайте да заври и сложете котлетите риба. Варете 4-5 минути и отстранете от огъня.

Захлупете с капака на тенджерата и оставете ястието да отлежи така 10 минути преди да сервирате.

4. Поднесете със ситно накълцан магданоз.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар