Сладко от черни боровинки на фурна

27/07/2017
"Задължителна рецепта за всеки, който обича палачинки "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции18
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо488
  • Преглеждания за месеца371
  • Преглеждания за седмицата50
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • боровинки - 3 кг пресни черни
  • захар - 3 кг
  • лимонтузу - 1 малка равна ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Боровинките се изчистват от листенца и клечки, измиват се и се отцеждат. Не мачкайте плодовете, трябва да останат цели.

В голяма дълбока тава слагам плодчетата и ги наръсвам със захарта. Оставям на хладно за 24 часа. Захарта вече се оцветила в червено-лилав цвят и се е образувал сироп.

Слагам тавата във фурната и включвам на долен реотан на 250 градуса. След около 45 минути - в момента, в който започва да завира - намалявам градусите.

Оставям сладкото да къкри леко във фурната за около час и спирам. Прибавям лимонтозуту и разбърквам.

Не изваждам тавата веднага - нека да поостане още половин час на изгасена фурна. Тества се след като капка от сиропа, излята върху чинийка, е гъста и не се разтича много, сладкото е готово.

Насипвам сладкото в бурканчета и стерилизирам 5 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар