Пълнени гъби Портобело на фурна

27/07/2017
"Това е една от най-апетитните комбинации с гъби, които ще намерите при нас... "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 119
  • Преглеждания за месеца911
  • Преглеждания за седмицата279
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • гъби портобело - 6 бр. големи
  • зехтин - 1 - 2 с. л.
  • рикота - 200 г
  • сол - 1/4 ч . л.
  • яйца - 1 бр.
  • бейби спанак - 1 1/2 ч.ч. нарязан
  • босилек - 1/2 връзка
  • моцарела - 100 г настъргана
  • масло - разтопено за намазване на гъбите
  • сос Маринара
  • домати - 1 консерва
  • захар - 1 ч. л.
  • риган - 1/2 ч. л. сух
  • босилек - шепа пресен, накъсан на парчета
  • зехтин - 2 с. л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 200 градуса; Тавичка правоъгълна, покрита с хартия за печене.

Започва се с приготвянето на сос Маринара. В тенджерка се изсипват зехтинът, доматите, захарта, риганът, босилекът, сол и черен пипер. Оставят се на умерен котлон да къкри за около 15 до 20 минути. След като е готов сосът се пасира с пасатор.

Гъбите се избърсват с влажна хартия. Отстранява се пънчето им. С лъжичка се изгребват "перките" под капачето на всяка гъба. Отстранява се. Всяка гъба добре се намаслява с разтопено масло с четка от вътрешната ѝ страна.

В купа се смесват рикотата, солта, яйцето, спанака и босилека, сол и черен пипер. Разбърква се. Със супена лъжица се поставя във всяка гъба първо сос Маринара, отгоре се поставя сместа с рикотата. Всяка гъба се поръсва с настъргана моцарела.

Пекат се на 200 градуса за около 20 минути. Сервират се топли.

Източник: Recipe 30

Забележка: Гъби Портобело вече има и у нас, но трудно се намират. Те са са силно ароматни, но са напълно заменими с кралската голяма печурка.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар