Сладкиш с череши и боровинки

27/07/2017
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо247
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна: 180 градуса за 10 минути и 160 градуса за около 45-50 минути; Форма, леко намаслена и покрита с хартия за печене, с диаметър 24-26 см.

Брашното се пресява с бакпулвера и солта. В купата на миксера или ръчен такъв се разбива маслото със захарта до побеляване. Добавят се ванилията и яйцето. Разбива се до еднородна смес.

Добавя се брашното на три пъти, като се редува с прясното мляко на два пъти, като се завършва с брашно. Разбива се на ниска скорос на миксера до пухкава и гладка смес. Тестото се изсипва във формата. Заглажда се.

Почистените череши се посипват с 1 ч. л. нишесте, разбъркват се и се подреждат на случаен принцип отгоре върху тестото, а между тях се поставят боровинки.

Пече се на 180 градуса за 10 минути, а след това на 160 градуса за около 45-50 мин.

Забележка: Разкошен бърз и непретенциозен пай. Поднася се на тортени парчета, поръсен с пудра захар по желание, леко топъл, с топка сметана или сладолед.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар