Вкусна яхния с наденица

27/07/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф812467927
"Лесна селска гозба, която да споделите със семейството си "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 326
  • Преглеждания за месеца194
  • Преглеждания за седмицата62
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • наденица - 3 бр. Македонска
  • олио - 4 с.л.
  • чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава голяма
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 5 бр. зърна
  • черен пипер - 1 щипка млян
  • дафинов лист - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • магданоз - 5 стръка
  • вода - 700 мл топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нагрейте олиото, добавете нарязаните лук, морков и чушка, запържете на слаб огън до омекване на зеленчука. Обелете и нарежете наденицата на колелца, добавете я към зеленчука и запържете за кратко.

Прибавете брашното и запържете за кратко, червеният пипер и разбъркайте и веднага налейте топлата вода.

Добавете двата вида черен пипер, дафиновия лист и посолете на вкус, оставете да къкри до леко сгъстяване. Малко преди да свалите от огъня добавете настърганите домат и чесън.

Готовото ястие поръсете с магданоз и свалете от огъня, затворете капака да се задуши магданоза.

Сервирайте с гарнитура картофено пюре или сварен ориз.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!