Вкусна яхния с наденица

27/07/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор559365543
"Лесна селска гозба, която да споделите със семейството си "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо820
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • наденица – 3 бр. македонска
  • олио – 4 с.л.
  • чушки – 1 бр.
  • моркови – 1 бр.
  • лук – 1 глава голяма
  • домати – 1 бр.
  • чесън – 3 скилидки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 5 бр. зърна
  • черен пипер – 1 щипка млян
  • дафинов лист – 1 бр.
  • брашно – 2 с.л.
  • магданоз – 5 стръка
  • вода – 700 мл топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нагрейте олиото, добавете нарязаните лук, морков и чушка, запържете на слаб огън до омекване на зеленчука. Обелете и нарежете наденицата на колелца, добавете я към зеленчука и запържете за кратко.

Прибавете брашното и запържете за кратко, червеният пипер и разбъркайте и веднага налейте топлата вода.

Добавете двата вида черен пипер, дафиновия лист и посолете на вкус, оставете да къкри до леко сгъстяване. Малко преди да свалите от огъня добавете настърганите домат и чесън.

Готовото ястие поръсете с магданоз и свалете от огъня, затворете капака да се задуши магданоза.

Сервирайте с гарнитура картофено пюре или сварен ориз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар