Сечена катмер (бюрек) баница

27/07/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор561365563
"Чудите се как може да си приготвите тази невероятна сечена баница? Разгледайте подробната ни рецепта и вижте как да получите най-вкусната баница на света "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
36 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо60 796
  • Преглеждания за месеца390
  • Преглеждания за седмицата68
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена36

Необходими Съставки

  • за тестото
  • яйца – 1 бр.
  • сол – 1 с.л. равна
  • олио – 2 с.л.
  • вода – 400 мл топла
  • брашно - 700 гр
  • масло – 300 г или мас
  • сирене – 150 г за плънка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От пресятото брашно смесено със солта, яйцето, олиото и водата замесете меко тесто за баница. Поставете тестото върху поръсен с брашно плот и го разделете на две равни части, оформени на топки.

Поръсете ги с брашно и ги завийте с чиста кърпа, за да се отпусне тестото, за около 20 минути. Разтопете мазнината (но не гореща).

Вземете едната топка и с помощта на точилка разточете на тънък лист. Поставете в средата на листа купа с диаметър на отвора 20 см, с отвора надолу, за да маркирате такъв кръг и разрежете останалата част на 12 трапецовидни листи до купата (разгледай снимките в галерията). Премахнете купата и намажете с мазнина маркирания кръг.

Започнете да теглите с пръсти трапецовидните листа към кръга един по един, като помежду им мажете с мазнина. Получавате кръгло слоесто тесто, което преместете върху чиния с неговия диаметър и поставете в хладилника, за да стегне мазнината, докато си приготвите следващото топче, като процедирате по същия начин като първото.

Вземете първото топче от хладилника и поставете второто на негово място.

Върху леко намазан с мазнина плот разточете на кора (може и с точилка, може и с ръце, като дърпате и разтягате тестото), с размер на дъното на тава 32 см, предварително намазана с мазнина. Поставете кората в тавата и поръсете с натрошеното сирене.

По същия начин процедирате с другата кора и я полагате върху сиренето. Оформената баница нарежете на квадрати а отгоре намажете с останалата ви мазнина.

Печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна, за около 40 минути, до златист цвят.

Напръскайте изпечената баница с малко вода и я завийте с чиста кърпа да се задуши за около 10 минути, сервирайте.подобни рецепти тук

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар