Хрупкави бисквити с парченца шоколад

03/10/2017
"Във всеки дом трябва да има по един специален буркан, в който да се съхраняват по много от тези неустоими хрупкави бисквитки "
Приготвяне30 мин.
Готвене7 мин.
Общо37 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо868
  • Преглеждания за месеца866
  • Преглеждания за седмицата209
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • брашно - 400 г
  • масло - 250 г
  • натурален шоколад - 200 г
  • пудра захар - 180 г (около една чаена чаша)
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 2 бр. или есенция по избор
  • сол - 1 щипка
  • пудра захар - 1 к.ч. за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното пресяваме предварително с щипка сол. Нарязваме на малки парченца маслото, което трябва преди това да е стояло в хладилник го добавяме към брашното.

Смесваме пудрата захар с яйцата и ванилията. Разбиваме. Прибавяме тази смес към брашното и разбиваме с кухненски робот миксер, с приставки за тесто. Разбира се, става и на ръка.

Шоколада нарязваме на малки парченца. Добавяме го към сместа и разбъркваме леко, само колкото да се смесят.

С ръце навиваме сместа на тънко руло и след това я овалваме в пудра захар. Навитото руло завиваме в кухненско фолио и слагаме във фризера за поне едно денонощие.

Преди да печем сладките изваждаме рулото за около 20-30 минути и оставяме да престои в хладилник. Нарязваме на кръгчета рулото, като шайбите трябва да с дебелина около 1 см.

Поставяме в тава, застлана с хартия за печене. Имайте предвид, че сладките увеличават обема си при печене и придобиват подходяща кръгла форма.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, за 6-7 минути.

В никакъв случай не ги препичайте, тъй като така шоколадът може да придобие неприятен вкус, а и самите сладки да се деформират и разлеят прекалено много. Могат да се хапват и още топли.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар