Ципура на скара и шопска салата

27/07/2017
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаПомощник Готвач160678741
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо360
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се изчиства и измива. Оставям да се отцеди добре от водата.

Смесвам съставките за маринатата (зехтин, черен пипер, лимонов сок, риган, чесън и сол) и намазвам рибата. Оставям да отлежи поне 30 минути на хладно.

Загрявам скарата, намазвам реотаните с олио обилно и слагам рибата да се изпече от двете страни. Ако скарата е на силна степен има опасност ципурата да изгори отвън, а отвътре да остане сурова.

Използвайте умерена температура на печене.

Сервирайте ципурата в елипсовидно плато, полята с готов лимонов дресинг(по желание), гарнирана с шопската салата и резен лимон.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар