Пържен ориз със зеленчуци и мариновани сурими

27/07/2017
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо237
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • грах - 300 г замразен
  • зелен фасул - 300 г салатен (замразен)
  • моркови - 3 бр. средно големи
  • чушки - 3 бр. средни
  • ориз - 350 г
  • сол
  • бахар - млян
  • китайски подправки - микс
  • черен пипер - млян
  • бял пипер
  • универсална подправка - зеленчукова
  • олио - 120 мл
  • сурими - 300 г мариновани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте 3 с.л. от олиото в уок тиган. Добавете почистените и нарязани моркови. Запържете при непрекъснато бъркане. В следващия момент добавете граха и зеления фасул. Гответе 5-6 минути при непрекъснато бъркане.

Накрая добавете и почистените от семенната част и нарязани на лентички чушки. Пържете още 3-4 минути, като постоянно разбърквате зеленчуковата смес с дървена бъркалка. Отстранете готовите зеленчуци от огъня.

Накиснете ориза за около 20 мин. в студена вода. Изплакнете го обилно, докато водата потече бистра.

Загрейте останалото олио в дълбок тефлонов тиган. Добавете ориза. Запържете за кратко при непрекъснато бъркане.

Добавете малко хладка вода и продължете готвенето, като разбърквате ориза. Повторете това няколко пъти, до омекването на ориза и извирането на течността.

Прибавете зеленчуците към готовия ориз и овкусете със сол и останалите подправки/ количеството на подправките е по ваш избор/.

Разбъркайте до еднородност и отстранете ястието от котлона. Сервирайте, като добавите мариновани океански сурими.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар