Бобена гозба с домашен суджук в глинен съд

28/07/2017
"Боб със суджук? И зиме, и лете можем да го хапваме ден през ден "
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо164
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивам боба и го слагам в тенджера с вода да кипне.

През това време в глинен съд с капак, който да може да влезе във фурна, слагам нарязани на кубчета кромид лук, моркови, прясна чушка, олио, домашен червен пипер, чубрица, джоджен.

Суджука намокрям с топла вода, за да мога да го обеля по-лесно. Нарязвам на едри парчета и слагам в глиненото гърне.

Отцеждам боба с гевгир, изплаквам го и го прибавям в гърнето. Наливам вода два пръста над боба. Поставям капака.

Слагам съда в студена фурна и включвам на 250 градуса за 1 час. Намалявам на средна температура и оставям да се готви около 2 часа.

Разбивам малко брашно със студена вода и изсипвам с непрекъснато бъркане в боба. Ако е нужно доливам още вода. Посолявам и отново връщам във фурната за около 10 минути - не повече.

Оставям ястието да се доготви на изгасена фурна.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар