Калмари с джинджифил, бира и соев сос

28/07/2017
Йорданка Ковачеваот Йорданка КовачеваПомощник Готвач
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо136
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистете калмарите от вътрешностите в "тубичката" и изрежете очичките от главите с пипалцата. Не ги белете от външната тънка ципа.

2. Накълцайте лука на много ситно, а чесъна и джинджифила на тънки кръгчета.

3. Сгорещете зехтина на среден огън и запържете първо лука за няколко минути, после добавете чесъна, джинджифила и главите на калмарите. Гответе за кратко докато започнат да добиват лек загар и налейте последователно първо соевия сос и после бирата. Оставете да се редуцира течността наполовина и отстранете от огъня.

4. В отделен тиган напръскайте малко зехтин и на силен огън запечете телата на калмарите от двете страни за кратко. Минута и половина от всяка страна.

5. Подредете в чиния и залейте със соса.

Резултатът е много интересен - морски вкус с ориенталски нотки.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Рада Петрова
Рада Петрова
10.08.2017 21:15
Благодаря за вкусното преживяване. Па и ме нахвалиха накрая =)
Става и за миди.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв