Пържени калмари с корнфлейкс

28/07/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2705870
"Хрупкави и апетитни, направо си плачат за по чашка с приятели "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо370
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замразените туби калмари се размразяват и се измиват. Острието на ножа се прокарва внимателно и се отделя външната ципа, която е като целофан.

Отстранява се и вътрешната роговична ивичка. Тубите се нарязват на шайби по 1 см. и се подсушават. Поръсват се със сол и с щипка черен пипер.

Корнфлейксът се натрошава на ситно. Това може да се направи, като гранулите се сипят върху парче хартия и с помощта на точилката като се мине по тях се начупват.

Всяка шайба се овалва в брашно, потапя се в разбито яйце, предварително смесено с трохите от корнфлейкс.

Олиото се сгорещява в тиган с незалепващо покритие. Калмарите се изпържват, като се пускат по 5-6 броя. Обръщат се от двете страни и са готови за 2-3 минути.

Приготвяне на гарнитурата:
От един праз лук се изрязват няколко резенчета. Всяко колелце може да стане фунийка. За целта с пръст се притиска в средата и се избутват вътрешните пръстенчета така, че да се получи формата на фунийка.

В купичка се стрива бучка сирене. Разбърква се заедно със смес от майонеза, сметана и лъжичка доматен сос. Подправя се с щипка черен пипер.

Празените фунийки се напълват с тази плънка. В нея може да се сложи и накълцан пресен копър.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар