Пълнозърнести палачинки

05/07/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Вкусни и здравословни домашни палачинки - ако имате и домашно сладко, няма да имат цена"
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции6-8 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 466
  • Преглеждания за месеца237
  • Преглеждания за седмицата50
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3,5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 3 големи
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • бакпулвер - 1/3 ч.л.
  • пълнозърнесто брашно - 9 с.л.
  • прясно мляко - за гъстота на боза
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата добре със солта, захарта и бакпулвера. Прибавете при непрекъснато разбъркване с телена бъркалка пълнозърнестото брашно и долейте толкова мляко, че да се получи палачинково тесто с гъстотата на боза.

Намаслете леко тефлонов тиган, загрейте го на умерен котлона и разстилайте по черпак от сместа. Опечете палачинките по стандартния начин от двете страни, като ги обръщате внимателно.

Поднесете палачинките с шоколадов топинг, сладко по избор или друга плънка.подобни рецепти тук

5 1
4 6
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ани
Ани
08.08.2013 11:26
Много сполучлива рецепта! :)
0
0
Елена
Елена
27.08.2012 15:00
Страхотни станаха, с моя приятел си облизахме пръстите !

Препоръчвам горещо:доста добра смес между полезно и приятно !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв