Бърза торта с горски плодове

28/07/2017
"С малко фантазия и много любов се получават най-хубавите десерти Опитайте тази тортичка и ще останете очаровани "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо459
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • блатове за торта - 4 бр./2 бели и 2 какаови/
  • сладкарска сметана - 500 мл
  • заквасена сметана - 400 мл
  • желатин - 2 бр.
  • захар - 5 с.л.
  • малини
  • боровинки
  • ягоди
  • топинг - от горски плодове
  • шоколадови пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към захарта прибавете 200 мл вода и кипнете на котлона до получаването на захарен сироп.

Разбийте сладкарската сметана на гъст крем с помощта на миксер. Разбийте и заквасената сметана на пухкав крем.

Смесете двата крема и разбъркайте до хомогенност. Разтворете едното пакетче желатин със студена вода. След като желатинът набъбне, го загрейте на водна баня, без да завира. Прибавете желатина към сметановия крем.

Сложете единия блат в подходяща чиния. Сиропирайте леко със захарния сироп. Намажете обилно с крем. Поръсете с горски плодове.

Сложете втория блат и работете по същия начин, до изчерпване на продуктите. Отгоре завършете с крем. Загладете крема от всички страни и оформете тортата.

Поръсете външната част на тортата с шоколадови пръчици.

Гарнирайте със сочните горски плодове. Полейте с топинг от горски плодове, а най-отгоре с разтворен желатин, приготвен по начина описан преди това. Охладете 4-5 часа преди консумация.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар