Пълнени чушки с кайма, фиде и сметанов сос

28/07/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф98112329033
"Чушките са супер, а сосът е номер 1 "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо494
  • Преглеждания за месеца121
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете семената от чушките и ги подредете в тавичка. Нарежете лука и го сложете да се задушава, след което добавете каймата и веднага сипете малко вода колкото да се раздроби и да стане на трохи.

Поръсете с червения, черния пипер и чубрицата, добавете измития ориз и разбъркайте, оставете да клокне така, след което сипете и доматения сок.

Ако е нужно може да добавите още мъничко вода, но оризът трябва да е наполовина сварен, когато пълните чушките. Когато оризът е полусварен стиснете с ръка кълбото от фиде да се натроши и така варете, като разбърквате за 2-3 минути.

Поръсвате със ситно нарязан магданоз и пълните чушките, сипвате една чаша вода и печете до запичане на чушките. Соса приготвяте като разбивате яйцата с киселото мляко, готварската сметана и брашното.

Слагате на котлон за много кратко, като бъркате постоянно и добавяте лъжица по лъжица от соса, който е в тавата, след което изсипвате цялото количество при чушките.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар