Котлет от сьомга на скара с чипс от моркови

28/07/2017
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо97
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • сьомга - 1 бр. котлет
  • за маринатата
  • зехтин - 2 с.л. + още 2 с.л. за поливане при печенето
  • мед - 2 - 3 капки
  • бял пипер - щипка
  • сол - щипка
  • лимони - сока от четвъртинка лимон
  • за чипса от моркови
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • олио - 250 мл за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвям марината като смесвам зехтин, бял пипер, сол, мед и пресен лимонов сок. Намазвам добре рибата и оставям за около половин час на хладно.

Включвам скарата и когато реотаните загреят добре ги намазвам с олио и поставям сьомгата да се изпече от двете страни равномерно. Докато се пече капвам по малко зехтин върху рибния котлет.

През времето докато сьомгата е на скарата обелвам морковите и с белачка за зеленчуци правя дълги лентички по цялата им дължина.

Слагам ги за минута в съд с ледена вода, отцеждам добре и ги пускам да се изпържат в сгорещена мазнина. Може да използвате и фритюрник - при този вариант на мен лично ми харесват повече.

Когато порозовеят ги изваждам върху кухненска хартия. Топли лентичките са меки, но като изстинат стават хрупкави и са като чипс.

В основно плато поставям изпечения котлет от сьомга, чипса от моркови, лимонови резени и готов лимонов дресинг в сосиера - по желание.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар