Пилешки воденички с масло и чесън

28/07/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaИноватор518547331
"Кой би предположил, че нещо толкова простичко може да е така вкусно!"
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 017
  • Преглеждания за месеца329
  • Преглеждания за седмицата104
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пилешки воденички - 500 г
  • масло - 80 г
  • червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер
  • сол
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • универсална подправка - пикантина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме воденичките и ги измиваме. В тенджера поставяме готовите измити воденички с малко вода - колкото да се покрият. Започнат ли да завират ги отстраняваме от огъня.

Измиваме ги, наливаме отново вода с малко сол и ги оставяме да се сварят напълно. Когато са готови, ги изцеждаме.

Почистваме чесъна и го счукваме в хаванче. Смесваме го с балсамовия оцет. Готовата смес разбъркваме много добре.

В тиган разтопяваме маслото и го нагорещяваме. Изсипваме воденичките и ги оставяме да се готвят, докато хванат загар. Слагаме черния пипер и поръсваме с пикантината. Разбъркваме. Изсипваме чесъна и разбъркваме отново.

Премахваме от котлона. Сервираме така или по желание с подходяща гарнитура.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар