Балкански кюфтета с чушка и топено сирене

28/07/2017
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Кюфтета за гладни, които са толкова вкусни, че изчезват за нула време "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 421
  • Преглеждания за месеца930
  • Преглеждания за седмицата277
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с настъргана глава лук, печена червена чушка, нарязана на ситно, за да се усещат парченца, риган, чубрица пресен магданоз, галета, която да попие влагата от чушките, и черен пипер.

Оформят се топчета, сплескваме ги и в средата се поставя парче топено сирене. Загрява се малко мазнина в тиган и запичаме кюфтенцата от двете страни, до готовност.

Картофите се сваряват без да се разваряват, отцеждат се добре и запържват в тиган съд загрято масло и олио.

Готвят се на слаб огън, до приятен златист загар. Накрая се поръсват със сол, нарязан пресен копър и черен пипер.

Сервираме в чиния балканските кюфтета с гарнитура от картофки. Ако добавите и лъжичка песто, ще се насладите на уникален вкус.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар