Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Балкански кюфтета с чушка и топено сирене

Балкански кюфтета с чушка и топено сирене

Балкански кюфтета с чушка и топено сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
28/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Кюфтета за гладни, които са толкова вкусни, че изчезват за нула време"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смес
  • лук - 1 малка глава
  • чушки - 1 бр. печена червена
  • кимион
  • чубрица
  • магданоз - пресен
  • черен пипер
  • риган
  • галета - 1 с.л.
  • олио - за пържене
  • топено сирене - 50 г
  • гарнитура
  • картофи - 1 кг пресни
  • масло - 50 г
  • олио - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
  • копър
  • песто - от босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с настъргана глава лук, печена червена чушка, нарязана на ситно, за да се усещат парченца, риган, чубрица пресен магданоз, галета, която да попие влагата от чушките, и черен пипер.

Оформят се топчета, сплескваме ги и в средата се поставя парче топено сирене. Загрява се малко мазнина в тиган и запичаме кюфтенцата от двете страни, до готовност.

Картофите се сваряват без да се разваряват, отцеждат се добре и запържват в тиган съд загрято масло и олио.

Готвят се на слаб огън, до приятен златист загар. Накрая се поръсват със сол, нарязан пресен копър и черен пипер.

Сервираме в чиния пълнените кюфтета с гарнитура от картофки. Ако добавите и лъжичка песто, ще се насладите на уникален вкус.

Балканските кюфтета с чушка и топено сирене са чудни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: