Тулумбички с шоколадова глазура и кокос

30/07/2017
Паулина Стояноваот Паулина СтояноваПомощник Готвач 1x
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции25
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо39
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се слага да заври, като в нея се добавят солта и маслото. Постепенно се прибавя брашното. Бърка с дървена лъжица, докато сместа започне да се отделя от стените на съда и се получи гладко тесто.

Съдът се маха от котлона и се оставя тестото, леко да се охлади. След това, едно по едно се добавят яйцата, като постоянно се бърка, докато се получи гладка хомогенна смес.

Сиропът се приготвя, като водата и захарта слагат на котлона да поврят. Трябва да стане много гъст сироп. Накрая се добавя ванилията и сока от лимон, който сте го изстискали предварително.

От тестото със помощта на шприц се оформят тулумбички и се пържат в горещо олио, без да се набождат с вилица. Изваждат се с решетъчна лъжица, аз ги слагам и на кухненска хартия за да се изцедят по-добре.

Толумбичките още топли ги заливам с изстиналия сироп.

След като са поели добре сиропа си правя шоколадовата заливка.

Разтопявам на водна баня шоколада с кокосовото масло. Още топло заливам толумбичките и поръсвам с кокос.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар