Зеленчуци с късчета пилешко

29/07/2017
"От тефтерите на Баба "
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо966
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • патладжани - 2 бр. бели
  • тиквички - 1 бр.
  • чушки - 3 - 4 бр.
  • домат - 4 средни
  • олио
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1глава
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • босилек
  • пилешки гърди - 1 бр.
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се варят за около 1 ч. в подсолена вода. Лукът се нарязва на ситно.

Чушките, патладжанът и тиквичката се измиват и се нарязват на кубчета. Доматите се настъргват и се оставят на слаб огън да се сгъстят.

Към соса се слагат сол, черен пипер, чубрица, босилек и щипката захар. Докато сосът ври, в малко олио в дълбок тиган се запържват чушките и лукът.

Когато са почти готови се добавят тиквичките и патладжанът. Пилешкото се нарязва на парченца и се запържва.

Всички продукти се смесват и се оставят за 8-10 минути да поврат заедно. По желание може да се поднесе с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар