Зеленчуци с късчета пилешко

29/07/2017
Станислава Армяноваот Станислава АрмяноваПомощник Готвач
"От тефтерите на Баба "
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо500
  • Преглеждания за месеца356
  • Преглеждания за седмицата107
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се варят за около 1 ч. в подсолена вода. Лукът се нарязва на ситно.

Чушките, патладжанът и тиквичката се измиват и се нарязват на кубчета. Доматите се настъргват и се оставят на слаб огън да се сгъстят.

Към соса се слагат сол, черен пипер, чубрица, босилек и щипката захар. Докато сосът ври, в малко олио в дълбок тиган се запържват чушките и лукът.

Когато са почти готови се добавят тиквичките и патладжанът. Пилешкото се нарязва на парченца и се запържва.

Всички продукти се смесват и се оставят за 8-10 минути да поврат заедно. По желание може да се поднесе с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар