Бургер с бекон и барбекю сос

30/07/2017
"Домашно приготвеният бургер с апетитен бекон е сбъдната фантазия "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо201
  • Преглеждания за месеца126
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • кайма - 250 г
  • сос уорчестър - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л пушен
  • сос чили - 1 ч.л
  • кимион - 1/2 ч.л
  • черен пипер - 1/2 ч.л
  • за сервиране
  • барбекю сос - 6 с.л
  • домати - 1 бр. нарязан на кръгчета
  • бекон - 6 тънки слайса
  • питки за бургери - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете каймата с подправките. С ръце месете докато се смесят всички съставки.

Оформете 2 големи плоски кюфтета. Поставете ги в чиния като ги намажете със зехтин.

Загрейте барбекюто на силна температура. Изпечете слайсовете бекон до покафеняване, като ги обърнете веднъж.

Поставете бургерите на барбекюто и печете за около 8 мин. от всяка страна до готовност. Не натискайте бургерите с шпатула, за да не изтекат вкусните сокове.

Срежете питките за бургер през средата и запечете долната част за няколко минути на барбекюто.

Оформете бургера, като намажете с барбекю сос долната част на питката, поставете изпечения бургер, кръгче домат, изпечен бекон и горната част на питката.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар