Американски богат мраморен кейк

30/07/2017
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач42165933191
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо628
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 165 - 170 градуса; Дълбока форма за кейк с дупка, ребрована и много добре намаслена.

Шоколадът се разтопява на водна баня. Оставя се да се охлади, докато се приготви тестото за кейка. В купа се пресява брашното, бакпулвера, содата и солта.

В купата на мксера или ръчен такъв се разбива маслото, прибавя се на порции захарта. Сместа се разбива на висока скорост на миксера около 2-3 минути до много пухкав крем.

Добавят се яйцата едно по едно, разбива се, а след това ванилията и заквасената сметана. Последователно се добавя брашното на три пъти, като се редува на два пъти с прясното мляко. От сместа се отделя 1/3 и към тази част се добавят кафето и охладеният шоколад. Разбърква се до хомогенност.

В намаслената с масло форма със супени лъжици се редуват топки от двата вида тесто, ваниловото и шоколадовото, шахматно. След това с дълго дървено шишче се оформят осмици, само докато леко се комбинира сместа, не се разбърква, колкото да се получи при изпичане мраморен ефект.

Пече се на 165-170 градуса за около 35-45 минути или до суха клечка. Изважда се готов кейкът от фурната и се оставя във формата за около 20 минути и след това се обръща върху решетка. По желание може да се напудри с пудра захар.

Източник: joyofbaking

Богат кейк със силен аромат на шоколад. Кафето се добавя, за да може да се подчертае точно шоколадовият вкус.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар