Традиционен ирландски пудинг с боровинки и стафиди

30/07/2017
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач38763228241
"Сладко чудо само с хляб и няколко ароматни подправки "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо243
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса; Дълбока керамична форма.

В голяма купа с телена бъркалка се разбиват яйцата, захарта, канелата, млякото и капачката уиски. Оставят се настрана.

Всяка филийка хляб се намаслява с масло от едната страна, а с останалото меко масло се намазва формата за печене. Филийките се нареждат две по две и им се отстранява кората, а след това се разрязват през средата на триъгълници.

Поставят се във формата с острия връх нагоре. Между тях се разпределят стафидите и боровинките, а върху тях се излива яйчената смес, като се разпределя върху всяка филийка.

Формата се завива с фолио и се оставя за 1 нощ в хладилник. На сутринта се изпича на 170 - 180 градуса за около 50-60 минути или до хубав захар на филийките хляб. Сервира се с лъжица с топка бита сметана.

Източник: Gemma Stafford

Само едно изречение ще напиша, това е един много лесен, бърз и разкошен пудинг за една добра неделна закуска, а защо не и следобедна закуска с чаша хубаво горчиво кафе.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар