Картофена салата с бекон и пресни билки

30/07/2017
"Ако знаете как да го аранжирате, и най-обикновеното ястие може да стане наслада за сетивата..."
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо123
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг червени
  • лимонова кора - от 1 бр.
  • лимонов сок - сок от 1/2 лимон
  • зехтин - 1/4 ч. ч., може и малко повече
  • заквасена сметана - 120 г ( или кисело мляко с висок процент)
  • горчица - 2 с. л. Дижонска
  • пушен бекон - 250 г
  • сол
  • черен пипер
  • зелен лук - 1 връзка (само перата)
  • магданоз - 1/2 връзка наситнен
  • копър - 1/2 връзка наситнен
  • каперси - 1 ч. ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на по-големи кубчета. Сваряват се в подсолена вода за около 20 мин.

Проверява се с виличка и след като се готови се свалят от котлона, поставят се в гевгир и се заливат със студена вода. По този начин се спира варенето им и те се освежават. Оставят се да се изцедят и охладят.

В купа се смесват с телена бъркалка зехтинът, лимоновият сок, настърганата лимонова кора, горчицата, заквасената сметана, сол и черен пипер на вкус. Разбърква се до едородна смес. Оставя се настрана.

Беконът се нарязва на тънички кубчета или ленти и в малко зехтин, 1 с . л., се запържва до златисти и хрупкави парченца.

В приготвения сос се прибавят картофите, наситнените пера от зелен лук, магданоз, копър и се разбърква. Добавя се бекона и каперсите, отново се разбърква. Оставя се в хладилник за около 1 час.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар