Катми по Бургаски

30/07/2017
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо226
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Съотношението брашно : прясно мляко е 1 : 1.

Начинът на приготвяне е много лесен. В голям съд разбивам с тел хубаво яйцата със солта и содата. Започвам да прибавям брашното, после млякото, като редувам двете съставки.

Получава се каша с гъстотата на боза. Катмите се печат на сач, който загрявам на котлона, нужно е сачът да е хубаво загрят (когато съм на село ги пека на печка с дърва, тип кюмбе).

С помощта на силиконова четка намазвам с малко мазнина сача и с черпак сипвам от кашата.

Пекат от двете страни.Готовите катми се намазват с масло/маргарин. Хубави са както сладки, така и солени.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар