Палачинки с добавка пчелен прашец

30/07/2017
Албена Атанасова
отАлбена АтанасоваПомощник Готвач9782121
"Кой каза, че не може да е хем вкусно, хем полезно..."
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо188
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пчелния прашец разтворете в малко прясно мляко за около 15 минути.

След това разбийте яйцата, прибавете млякото и бъркайте с постепенно прибавяне на
брашно до получаването на хомогенна смес.

Към получената палачинкова смес добавете млякото с предварително разтворен пчелен прашец, ванилията, солта, и содата.

Разбъркайте отново.

В тиган загрейте необходимото количество олио за пържене.

Изсипете достатъчно количество от палачинковата смес и пържете до готовност от двете страни.

След като извадите готовата палачинка, намажете крайчетата й с масло.

Пчелният прашец дава специфичен аромат на палачинките.

подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар