Пълнени картофки

30/07/2017
Stef Kostova
отStef KostovaНовак2
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо745
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на дължина, след което с лъжица се издълбават.
Оризът се измива и заедно с каймата се омесват.

Доматът се обелва и нарязва на конкасе (кубчета без семките), като 1-ната му половина се прибавя заедно с подправките при каймата и ориза.

Остатъците от картофите от издълбаването им се нареждат в тавата, заедно с другата половина на домата. Ако ви остане от сместа за пълнене, може и нея да разпределите в тавата.

Картофите се пълнят и от двете страни със сместта, като се захлупват по формата си и се редят на разстояния едни от други в тавата.

Бульонът се разтваря в хладка вода с малко мазнина, около 3-4 с.л. и се залива до средата на тавата. Първото печене трябва да е с алуминиево фолио, тъй като всичко готвим в сурово състояние и трябва да се задуши хубаво до омекване. Това трае между 25-30 минути с печка на вентилатор на 200 градуса.

При нормално печене без вентилатор, фурната се нагрява до 200 градуса, задушават се 10 минути, а след това на 150 градуса до готовност. Когато всичко омекне, се долива вода почти до горе на тавата, маха се фолиото и се пекат до готовност.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар