Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Питчици от лимец с пълнеж от сирене и кренвирши

Питчици от лимец с пълнеж от сирене и кренвирши

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Питчици от лимец с пълнеж от сирене и кренвирши
Снимка: Veselina
1 / 2
30/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Всички вкъщи ще ви гледат с радост, ако им приготвите тези вкусни домашни питчици"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 270 г
  • типово брашно - 270 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • зехтин - 6 с.л.
  • вода - 60 мл топла
  • суха мая - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • белтъци - 1 бр. за намазване с 2 с.л олио
  • сирене - 200 г
  • кренвирши - 3 бр. свински пушени
  • розмарин - 1 щипка
  • сусам - за поръсване
  • олио - 2 с.л. за намазване на купата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашната. Първо си ги отмерваме и слагаме в купа. Правим дупка по средата. Стопляме малко водата и в нея се слага 2 с.л. от брашното и сухата мая, 1 ч.л захар и разбъркваме.

След като се е активирала за около 15 минути я изсипваме при брашното. Чукваме вътре 2 яйца, зехтина и киселото мляко. Прибавяме розмарина и солта.

Разбъркваме с ръка. После прехвърляме върху набрашнена маса. Замесваме меко тесто. Омесеното тесто го слагаме в купа намазана с малко олио и покриваме с кърпа да втаса за 40 мин. След като втаса го делим на 2 части. От всяка част правим равни по размер топки колкото топка за тенис.

Слагаме ги върху набрашнена маса и покриваме с кърпа. Всяка топка разточваме с набрашнена точилка за да не лепне. Нарязваме на дребно пушените кренвирши и сиренето. Слагаме ги в купа и разбъркваме за да се смеси добре сиренето и кренвиршите.

Разточваме всяка топка на кръг и слагаме 2- 3 с.л. от сместа и загръщаме краищата. С ръце оформяме овали. При необходимост, ако лепне тестото си набрашняваме ръцете, като ги оформяме. Всички оформени овали ги режем с нож на две места по средата.

Подреждаме ги на разстояние една от друга в тава покрита с хартия за печене. В купа разбиваме 1 белтък и 2 с.л олио и мажем всички кифли със сместа. Поръсваме ги с бял сусам. Печем приготвените закуски на 180 градуса докато се изпекат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: