Нестандартна орехова торта

30/07/2017
Lydmilkaот LydmilkaНовак
Приготвяне50 мин.
Готвене25 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо244
  • Преглеждания за месеца167
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • За блата
  • масло - 150 г
  • пудра захар - 200 г
  • брашно - 150 г
  • яйца - 5 бр. (само белтъците)
  • орехи - 150 г
  • ванилия - 2 бр.
  • За крема
  • прясно мляко - 700 мл
  • нишесте - 1 пакет ванилия (60 г)
  • захар - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на блата:
Разбиваме маслото със 150 г пудра захар, прибавяме брашното. Разбиваме 5 белтъка и 50 г пудра захар докато стане на сняг.

Към маслото, захарта и брашното прибавяме 1 лъжица орехи и 1 лъжица от снега. Така се редуват, докато се прибавят всички орехи и сняг.

Сместа се изсипва в намаслена и поръсена с брашно тавичка. Пече се в умерена фурна.

Приготвяне на крема:
Нишестето се разтваря в 100 мл студено мляко и се добавя при непрекъснато разбъркване към 600 мл врящо мляко, предварително подсладено. Прибавяме ванилиите.

Готовият блат срязваме на 2, едната част слагаме в правоъгълна тясна, но висока тава, изсипваме половината от крема, слагаме втората част от блата и заливаме с останалата част от крема.

Украса - по желание. Оставяме да стегне в хладилник за 1 час.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар