Пълнени тиквички с кълцано месо

30/07/2017
Симеон Кънев
отСимеон КъневЧирак49719
"Обичаме да ви показваме вкусни и лесни рецепти, а тази определено е такава "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо582
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват, подсушават, разряват се на през средата по дължина и се издълбават внимателно с лъжичка.

Подмазват се със зехтин, посоляват се и се оставят настрана. Сърцевината се нарязва на ситно и се отделя половината. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се задушават в олио до леко "изцъкляне".

Месото се накълцва на дребни късчета, като едра кайма, и се добавя към лука и чесъна заедно с подправките и се задушава за 10-тина минутки. Добавя се половината от сърцевината на тиквичките и се продължава задушаването до омекване на тиквичките.

Добавяме ориза и вода, в съотношение 1 към 2 и се продължава с термичната обработка докато ориза поеме течността. Накрая се добавя и сметаната и за кратко се бърка на котлона.

Тиквените лодки се подреждат в тава и се пълнят със сместа, а остатъка се разпределя около тях, като при това се долива малко вода.

Пекат се на 200 градуса до леко зачервяване, вадят се и върху всяка се поръсва рендосан кашкавал. Връщат се във фурната до запичане на кашкавала.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар