Шоколадова торта с лек крем и компот от вишни

31/07/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор492344882
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо490
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • за блата
  • яйца – 4 бр.
  • захар – 1 ч.ч.
  • прясно мляко – 4 с.л.
  • какао – 2 с.л.
  • бакпулвер – 1 бр.
  • ванилова захар – 1 бр.
  • брашно – 1 ч.ч.
  • за крема
  • заквасена сметана – 400 г
  • крема сирене – 150 г
  • захар – 6 с.л.
  • сок от компот – 1 ч.ч вишни
  • плод от компот – 1 ч.ч. вишни
  • бяла шоколадова глазура
  • бял шоколад – 1 бр. милка (100 г)
  • пудра захар – 60 г
  • прясно мляко – 2 с.л.
  • масло – 30 г
  • тъмна шоколадова глазура
  • черен шоколад – 6 блокчета млечен
  • пудра захар – 20 г
  • прясно мляко – 1 с.л.
  • масло – 10 г
  • бадеми - филирани за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар на пухкав крем, добавете предварително смесените пресято брашно с бакпулвер и разбъркайте.

Добавете на струя предварително разтвореното какао в прясното мляко и отново разбъркайте. Сипете сместа в тава с диаметър 20 см, покрита с хартия за печене, и равномерно разстелете.

Поставете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна първите 10 минути, а после намалете градусите на 180, печете до готовност. Разделете блата на две части по хоризонтала и оставете да се охладят напълно.

За крема разбийте крема сиренето с пудрата захар на гладък крем. Добавете заквасената сметана и отново разбъркайте на гладък крем.

В поднос поставете сглобяем ринг. Поставете едната част от блата и полейте равномерно с лъжица с половината сок от компота. Разпределете равномерно по-голямата част от крема и подредете почистените плодове от костилките.

Поставете втората част от блата върху тях, полейте с останалия сок от компот и намажете с останалия крем.

Направете си глазурите последователно като започнете с бялата глазура.

В метален съд с незалепващо покритие на слаб огън загрейте смесените мляко и пудра захар до кипване и премахнете от огъня. Пуснете кубчетата масло и шоколад и бъркате до пълното им разтваряне, след 2-3 минути охлаждане полейте тортата с шоколадовата глазура равномерно.

Така процедирате и с тъмната шоколадова глазура, която поставяте в шприц и правите тънки кръгове върху бялата. С клечка за зъби, прекарайте черти отвън на вътре и обратно.

Поставете подноса заедно с ринга в хладилник докато стегне шоколадът, след което премахнете ринга и декорирайте отстрани с филирани бадеми.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар