Пикантни свински котлети и шишчета на барбекю

31/07/2017
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо130
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • свински котлети - 6 бр.
  • свинско месо - 700 г (плешка)
  • лук - 1 глава
  • тиквички - 2 бр. (малки)
  • соев сос - 1 ч.ч.
  • универсална подправка - 1/2 пакетче пикантина за барбекю
  • барбекю сос - 1 бутилка
  • чили сос - 1 ч.л.
  • захар - 1 к.л.
  • олио
  • марината за тиквичките
  • копър - 2 стръка
  • оцет - 3 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа направете маринатата, като разтворите захарта и пикантината със соевия сос и малко бира или вода. Добавете чили соса и малко олио.

Нарежете плешката на малки кубчета и сложете в маринатата, котлетите леко начукайте и също сложете при месото.

С ръка хубаво ги омесете и покрийте с фолио. На всеки час е хубаво да се омесват, ако бързо ще ги печете.

Тиквичките нарежете на ленти и посолете, оставете да им се отцеди водата. Поръсете ги с малко олио преди печене.

Запалете барбекюто и първо изпечете котлетите, като ги напръсквате със соса, който е в купата. Може да ги мажете с барбекю сос, стават уникално сочни.

Накрая изпечете и тиквичките и поднесете за гарнитура, полети с копър, чесън и оцет.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар