Канелени сладки

Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
06/07/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции60 бр.
Сготви+2 точки
1 Потребител и ти сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо11 756
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3,7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 2 броя, по - големи
  • олио - 1 ч.ч. или разтопено масло)
  • сода - 2 ч.л. хлебна (с малко оцет)
  • канела - 2 ч.л.
  • мед - 1 непълна чаша
  • брашно - колкото поеме, за меко тесто
  • За плънката
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 125 г краве
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • пудра захар - 2 с.л.
  • лимони - 1 с.л. настъргана лимонова кора

Приготвяне

Разбъркайте яйцата със меда, канелата, олиото и добавете угасената в малко оцет сода. При непрекъснато бъркане добавете пресято брашно, колкото е нужно, докато се получи тесто, което може да се точи. Готовото тесто се точи на листи с дебелина 7-8 мм и от него се изрязват кръгчета.

Подреждайте ги в тава с хартия за печене и ги изпечете в силно загряна, на 220 градуса фурна. Пекат се докато хванат приятен кафяв загар.

След това с помощта на лъжичка се изтърбушват леко в средата. За плънката разтопете маслото и го разбъркайте заедно с топлото мляко.

Смелете вътрешността на сладките и ги объркайте със смелените орехи и пудрата захар. Към тази смес добавете маслото с млякото и добре разбъркайте с лимоновата кора. Слепете изтърбушените бисквити с плънката 2 по 2.

От тези съставки се получават около 60 двойни канелени сладки. От тук насетне може да шприцовате с тънък накрайник разтопен шоколад на тънки ленти върху сладките или да полепите краищата с натрошени ядки.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 1
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с