Терин с маскарпоне и горски плодове

31/07/2017
"Поглезете всичките си сетива!"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо603
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маскарпонето с помощта на миксер. Добавете пудрата захар и заквасената сметана. Разбийте до пухкав крем. Разтворете желатина по указания на пакета начин. Добавете го към крема и разбъркайте.

Сварете захарен сироп със захарта и 200 мл. вода.

Разрежете блатовете през средата на две части. Сиропирайте ги леко със сиропа.

Сложете един блат в подходящ съд, наредете отгоре плодове. Сложете втори блат върху плодовете и притиснете.

Изсипете крема, добавете плодове и оформете терина. Сложете отгоре отново блат, върху него плодове и завършете с четвъртото парче блат.

Намажете терина с крем. Подредете плодове отгоре. Полейте ги с разтворен желатин и поръсете с топинг от горски плодове.

Настържете шоколада на едро ренде и гарнирайте терина от всички страни.

Охладете за около 5-6 часа, за да се стегне.подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар