Гювеч със зеленчуци и джанки

06/07/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90410321
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 114
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се почистват и измиват. Патладжаните се режат на кубчета и се посоляват предварително, за да се отцедят от горчивината им. След това се измиват и подсушават.

Картофите и гъбите може да оставите цели или да разполовите. Нарежете всички останали зеленчуци на парчета.

Сипете мазнина в гювеч и добавете зеленчуците, джанките и по желание цели люти чушки.

Объркайте леко със сол, черен пипер, двете дафинови листа, и магданоз и копър на вкус. Залейте с виното, още малко олио.

Сложете капака на гювеча и пъхнете да се пече за 1 час и 30 минути на 200 градуса.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!