Гювеч със зеленчуци и джанки

06/07/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 021
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 700 г картофи, пресни, може и стари
  • тиквички - 1 брой
  • патладжани - 1 брой
  • моркови - 3 - 4 броя
  • домати - 2 броя
  • червени чушки - 2 броя
  • гъби - 10 броя
  • люти чушки - 2 броя, по желание
  • джанки - 10 броя леко сладки
  • бяло вино - 150 мл
  • олио - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • копър
  • дафинов лист - 2 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се почистват и измиват. Патладжаните се режат на кубчета и се посоляват предварително, за да се отцедят от горчивината им. След това се измиват и подсушават.

Картофите и гъбите може да оставите цели или да разполовите. Нарежете всички останали зеленчуци на парчета.

Сипете мазнина в гювеч и добавете зеленчуците, джанките и по желание цели люти чушки.

Объркайте леко със сол, черен пипер, двете дафинови листа, и магданоз и копър на вкус. Залейте с виното, още малко олио.

Сложете капака на гювеча и пъхнете да се пече за 1 час и 30 минути на 200 градуса.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар