Калмари на грил тиган

31/07/2017
Даяна
отДаянаЧирак329321
"Калмари, лимон и неизказано обещание за море "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 009
  • Преглеждания за месеца370
  • Преглеждания за седмицата55
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Калмарите се измиват много добре. Отстранява се хрущялът от вътрешната страна, защото не е приятен за вкус. Някои хора не го отстраняват, но според мен това е необходимо.

Калмарите се нарязват на тънки шайби, като можете всяка шайба да я опипате внимателно, за да сте сигурни, че сте отстранили хрущяла напълно. В дълбок съд се поставят шайбите и се овкусяват със зехтин и сол. Разбърква се много добре.

Поставяме грил тигана да загрее добре. Поставяме всяка една от шайбите върху него, колкото побере площта му.

Не се изсипва цялото количество, защото част от калмарите ще останат сурови. След като хванат лека коричка, ги обръщаме. Така с всяка шайба.

Сервираме ги с лимон.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар